BIAB nagels

Met een BIAB nagelbehandeling worden je eigen nagels verstevigd zodat je nagels optimaal kunnen groeien. In combinatie met een gelcolor kun je wekenlang genieten van mooie, verzorgde en gezonde nagels.

Wat zijn BIAB nagels?

BIAB staat voor: ‘Builder-In-A-Bottle’, dit zijn een soort gel/lak die ervoor zorgt dat de natuurlijke nagel wordt versterkt en hierdoor op een gezonde manier kan groeien. De BIAB gel bevat een primer en basecoat voor de natuurlijke nagel en wordt met behulp van een LED-lamp uitgehard. 

BIAB nagels zijn erg geschikt als basis voor een gellak. Hierdoor worden je natuurlijke nagels een stuk sterker waardoor je langer kan genieten van een mooie kleur gellak. BIAB is als product beschikbaar in meerdere nude kleuren, waardoor BIAB ook op zichzelf te gebruiken is zonder gellak, voor een natuurlijke look.

Is nagelverlenging mogelijk met BIAB?

BIAB is een flexibel product maar kan ook in opgebouwd worden waardoor het ook mogelijk is om BIAB nagels te combineren met een nagelverlenging. Hiervoor kunnen bijvoorbeeld nageltips of sjablonen gebruikt worden waarbij je zelf de gewenste lengte van de nagel kunt aangeven. 

Wat is het verschil tussen BIAB en gelnagels?

BIAB nagels zijn een soort gelnagels, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Een van de verschillen is hoe ze worden aangebracht. BIAB nagels kunnen in één stap worden aangebracht, terwijl ‘traditionele’ gelnagels meestal worden aangebracht in verschillende lagen en worden uitgehard tussen elke laag. Hierdoor is de prijs van BIAB nagels ook lager dan een set gelnagels. 

Daarnaast zit er ook een verschil in de flexibiliteit tussen gelnagels en BIAB nagels. 

BIAB is als product erg flexibel waardoor bij het aanbrengen de vorm van je natuurlijke nagel gevolgd kan worden. BIAB is net zo sterk als gel, maar dunner, waardoor het resultaat er veel natuurlijker uit ziet.

Gel is een stuk minder flexibel waardoor het ook vaak gebruikt wordt voor nagelverlenging. Gel voelt ook minder flexibel op de nagel in vergelijking met BIAB. Mocht je je nagels stoten of breken, dan is de kans dat je natuurlijke nagel breekt met BIAB nagels een stuk kleiner. Met langere gelnagels is het risico dat je je eigen nagel ook breekt wat groter. 

Voor beide soorten nagels is het belangrijk dat je de nagels op de juiste manier laat verwijderen in de nagelsalon om je natuurlijke nagel niet te beschadigen.